woensdag 25 januari 2017

De Verdubbeldame volbrengt haar allerlaatste verdubbeldaad

We gaan vier jaar terug in de tijd. Op 19 januari 2013 werd de Verdubbeldame officieel tot leven gewekt. Zes dagen later knalde ze de eerste zeven verdubbeldaden de wereld in. Heel 2013 werd erdoor opgeslokt, en in 2014 was ze er ook nog flink druk mee. De jaren erna kabbelde het zo'n beetje verder, met flinke windstiltesUiteindelijk liep de teller op tot 168 verdubbeldaden (kijk hier voor een overzicht). De Verdubbeldame organiseerde een kledingruilfeest, stapte over op wasbaar maandverband, raapte zwerfafval, werd bloeddonor, deelde bloemen uit aan voorbijgangers, tekende een heleboel petities, zette haar koelkast een week uit, gaf een benefietdiner, hielp een dagje bij Dorcas, organiseerde een kunstexpositie, ging guerrillagardenen, deed boodschappen voor armlastigen en nog véél meer. Hoogtepunten waren de Verdubbeldag in 2014 en de Geefmaand November die inmiddels een jaarlijkse traditie geworden is. Een leuke maar onverwachte bijkomstigheid was dat de media er lucht van kregen.

In januari 2017, stond één verdubbeldaad nog open: "Verdubbeldaad 150: Bied een couchsurfer een slaapplek." Dankzij de belangeloze inzet van twee blogsters kan ze nu ook deze verdubbeldaad afvinken! 


Kijk, daar liggen ze. Blogsters Firma Fluitekruid en De Zinkende Surfer op de couch

Het verdubbelverzoek

Al in maart 2014 ontving de Verdubbeldame een verdubbelverzoek van Tanya: 
"Mijn voorstel is om een couchsurfer te hosten! Je hebt een grote community,www.couchsurfing.org, waar je mensen kunt vinden die vanuit andere landen Nederland komen bezoeken en een slaapplek nodig hebben. Ik heb zelf al 2x gecouchsurfd in Boedapest en Oslo en dat was een super ervaring, dus ik wil graag iets terugdoen!" 
De Verdubbeldame schreef zich in, maar storm liep het niet. Daarom deed ze in oktober 2016 een oproep: 
"Wie komt er een keertje logeren bij de Verdubbeldame? Ze woont in een hele mooie en bijzondere ecologische woongemeenschap!"

Singing and surfing op de couch

Twee blogsters gaven -onafhankelijk van elkaar- gehoor aan de oproep: De Zinkende Surfer en Firma Fluitekruid wilden best een nachtje op de couch komen surfen. Of nou ja, die couch was eigenlijk maar voor de foto. In werkelijkheid streken ze neer in twee fijne logeerkamers. Firma Fluitekruid deed hier (klikkerdeklik) uitgebreid verslag van de logeerpartij, die vergezeld ging van een heuse Bonte Avond met muziekoptredens en spelletjes. De Zinkende Surfer schreef er hier (klikkerdeklak) over


"Ik heb een heel zwaar leven, echt heel zwaaaaar!"

"Een stekkie van de fuch-fuch-fuchsia"

Een goede gastvrouw entertaint haar gasten (niet wetende dat dat gefilmd wordt):



Klaar!!! 

Op een terugblik en wat onafgehandelde mailtjes na... Welke vraag had jij de Verdubbeldame altijd al willen stellen? Die wordt beantwoord in de terugblik!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...